De make-over van onze hal en toilet met verf van Farrow & Ball

by

Farrow and Ball heeft prachtige verf en dito kleuren. In deze interieurblog lees je alles over onze ervaring met de verf van Farrow & Ball.

Tijdens de aankoop van onze nieuwbouwwoning besloten we het toilet standaard op te laten leveren. De kosten lopen snel op en we dachten, dat toilet komt wel een keer.

Poging 1 van het toilet

Tijdens de klusperiode destijds had ik de bovenste helft van de toiletruimte zwart geverfd, maar dat was echt niet mooi. Dus al snel vloog de witte kwast er weer overheen, plakten we er een stuk prikbordkurk in en daarmee vonden we het wel even goed.

En toen kwam er een aanvraag van Farrow and Ball. Of ik mee wilde doen met hun campagne “look up, look down, look closer”. Nou, daar hoefde ik niet over te twijfelen.

Ik besloot niet alleen het toilet aan te pakken, maar ook onze hal, want ook daar gebeurde nog niks spannends qua kleur en styling.

Mijn favoriete kwast pakte ik erbij, de Brushkeeper. De brushkeeper is een kwasthouder waarin ronde kwasten kunnen worden opgeborgen zodat ze niet uitdrogen en beschadigen. Echt een unieke uitvinding en dé oplossing om uitgedroogde, harde kwasten te voorkomen.
Even geen tijd om je verfklus af te maken? Stop de verfkwast in de container om de volgende dag verder te gaan. Klaar met de verfklus? Vul de container dan met water of terpentine (afhankelijk met welke verf je verft) en na een paar dagen is je Brushkeeper weer helemaal schoon en klaar voor een toekomstige verfklus. De soepele kwast verft heel erg prettig en ik kan ‘m echt aanraden! Je shopt ‘m via deze link.

De make-over van het toilet met Farrow and Ball

Aangezien ik uit eerdere ervaring wist dat zwart geen optie was, besloot ik het gehele toilet, inclusief plafond te verven in een lichtgrijze kleur, de Purbeck Stone. Dit gaf meteen al een heel mooi en rustig resultaat. Om het geheel een beetje pit te geven voegde ik de kleur Off Black toe. We houden enorm van donkere kleuren en de Off Black van Farrow & Ball blijft prachtig. Het is zeker geen zwart, eerder heel donker grijs en combineert erg goed met andere kleuren. Ik heb de Off Black verwerkt in een A-symetrisch vlak. Bewust heb ik deze een stukje onder het plafond laten ophouden zodat het een speels effect geeft!

Natuurlijk heb ik deze verfklus ook weer mijn favoriete afplaktape gebruikt, de frog tape. Ik heb al vele afplaktapes geprobeerd in de afgelopen jaren, maar dit is echt mijn grote favoriet. De verf loopt er niet onderdoor en ook trek je de oude verflaag niet los. Ik zou zeggen, doe er je voordeel mee, het scheelt je een hoop ergernis 😉

In ons toilet zit geen plateautje omdat er diverse leidingen achter lopen, dus ik vroeg een kennis of hij 2 plankjes van oud hout kon maken. Hij heeft hiervoor blank eiken gebruikt en deze zelf “oud” gemaakt. Ik was helemaal verbaasd hoe gaaf deze plankjes geworden zijn. Deze maken het toilet helemaal af en zijn de eyecatcher van de ruimte. Ze liggen op het tegelrandje en aan de achterkant hebben we ze met kit tegen de muur gemonteerd. Ik wilde ze eerst op steunen leggen, maar dit werkt ook en ziet er mooi strak uit. Ze zijn er tot op heden nog nooit afgevallen ;).

Toen de verf erop zat en de houten plankjes hingen, kon ik gaan afstylen en in zo’n kleine ruimte ben je natuurlijk snel klaar. De spiegel die er al hing, heb ik met de beroemde spuitbus van de Action zwart gespoten (ook het touw). Vervolgens een paar mooie items toegevoegd in de juiste kleurstelling en klaar was het! Andere toffe accessoires om het toilet mee aan te kleden zijn bijvoorbeeld deze ronde spiegel, of een hele hippe cheetah vaas. Praktisch, maar ook stylish verantwoord zijn deze wc-rol houder en handdoekhaakjes. Beide zonder boren te bevestigen. Hoe fijn!

Het is een echte low budget metamorfose geworden, maar met een geweldig resultaat!

De metamorfose van de hal met Farrow & Ball

Over de hal had ik nog niet echt nagedacht toen we hier gingen wonen. Alleen de grote ronde spiegel, die wilde ik heel graag dus die was inmiddels in de pocket. Verder waren alle muren geverfd in de kleur Island White van Pure & Original, maar het kon wel een kleurtje gebruiken!

Ik wilde mezelf een beetje uitdagen en besloot voor een kleur te gaan omdat ik soms al die grijstinten wat saai vind worden. Maar spannend was het wel! Ik zeg altijd, het is maar verf, je kan er zo weer overheen, maar toch, dit blijft spannend. Tot op het laatste moment heb ik getwijfeld, maar ik heb mezelf toch maar een schop onder m’n kont gegeven. Hup, uit die comfortzone ;).

Door de grote spiegel, leent de hal zich uitstekend voor een hoge lambrisering. Ik besloot de onderkant in m’n favoriete kleur Off Black te verven en de bovenkant werd India Yellow, beide van Farrow and Ball. De India Yellow was natuurlijk de spannende kleur waar ik een beetje de kriebels van had, maar wat is ie prachtig!! Het is een ontzettend warme kleur die fantastisch matcht met de Off Black. Toen ik de eerste streep gezet had, wist ik meteen dat het een goede keuze was!

De plinten hebben we ook geverfd in Off Black en dat maakt het helemaal af. Daarna heb ik de boel gestyled en daarmee is ook de hal een prachtig plaatje geworden! Wat een warme binnenkomst hebben we nu in Huizedop. Volledig in onze stijl, ook al hebben we een kleurtje toegevoegd. Wil je vergelijkbare accessoires shoppen, check dan deze producten: het houten bankje bij Xenos, decoratieladders, de grote ronde spiegel, opbergmand en een prachtig windlicht.

De Estate Emulsion verf van Farrow & Ball is ontzettend fijn om mee te werken. Na 1 laag dekt het al goed, maar na de tweede laag krijg je echt een waanzinnig resultaat. Ultra mat en het droogt volledig egaal op. Geen strepen of andere narigheid.

Zo zie je maar wat een likje verf kan doen. Door te spelen met kleur, vlakken, hoogtes, het verven van de plinten en/of het plafond kan je verrassende resultaten bereiken in een simpele en kleine hal.

Update oktober 2019:
Inmiddels heeft de gang opnieuw een metamorfose ondergaan waarbij we de verf van Pure & Original hebben gebruikt. De gang heeft een totaal nieuwe look gekregen en hierover lees je alles in deze blogpost.

Liefs, Judith

Tip: Wil je niks missen en altijd up to date zijn? Schrijf je dan nu in en je wordt regelmatig op de hoogte gehouden van interieurtips, hotspots, nieuwste trends etc.:
Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Farrow and Ball

 

You may also like