De meest populaire woonitems van Huizedop

by

Dagelijks krijg ik best wat vragen over meubels, muren etc. bij ons in huis. Via de posts op Instagram, via m’n blog, privé-berichten of mailtjes komen de vragen binnen, ondanks dat ik de meeste merken tag in m’n foto’s op Insta.

Die beantwoord ik natuurlijk met liefde, maar het leek me ook leuk om er eens een blogpost aan te wijden.

Dus dat heb ik gedaan :).

Onze loungebank

Met stip op 1! Tientallen keren per maand krijg ik de vraag (vanuit de hele wereld) waar onze bank vandaan komt.

Wij zochten destijds een fijne loungebank met longchair, maar geen hoekbank! Stad en land zochten we af want 2 jaar geleden was het echt niet makkelijk om een dergelijk model te vinden. Uiteindelijk kwamen we terecht op de website van Room108 en daar zagen we het model “Diane”. We waren op slag verliefd! We kozen voor de kleur Kiss Graphite, middengrijs en een beetje gemêleerd. Het is echt een hele fijne bank waar we met z’n viertjes prima op passen. Mijn vaste plek is in de hoek met de longchair en Mike hangt ernaast ;).

De muren

Op meerdere plekken in huis hebben wij de muren voorzien van een betonlook door Marrakech Walls van Pure & Original te gebruiken. In de keuken zit de kleur evening shadow, op de haard slate grey en op de muur achter de bank zit black smoke. Hoe je de verf aanbrengt, vind je beschreven in eerdere blogs. De laatste blog hierover vind je via deze link.

De keukenplanken

Ook bizar hoeveel vragen hierop binnenkomen! We zijn hiervoor naar Doorwerth gereden want daar zit Frank Pouwer. Een oude steenfabriek waar je je ogen uitkijkt. Ontzettend veel soorten en maten hout vind je hier. Wij zochten wagondelen voor de keuken en die hebben we gevonden! De planken waren zeker niet goedkoop, maar we zijn nog iedere dag blij met deze keuze!

De steunen waar de planken op rusten, komen overigens bij Stoermetaal vandaan.

Het tv-meubel

Tja, ik begrijp wel dat veel mensen willen weten waar deze vandaan komt. Wat een bruut meubel is dit! Je kan ‘m in alle soorten en maten bestellen bij staal-online.nlen is gemaakt van spoorbielzen.

De gashaard

De gashaard hebben we zelf ontworpen en laten maken door Van Manen Kachels. Volledig op maat gemaakt en dus uniek! De haard die erin zit is van Callfire en de ombouw is gemaakt van speciaal materiaal, geen idee hoe het heet. Daarvoor moet je bij van Manen zijn ;). Hij werd glad opgeleverd en ik heb zelf de marrakech walls erop gedaan. Ik denk er af en toe aan om ‘m in een lichtere tint te stuccen, maar voorlopig blijft ie zo. We vinden ‘m namelijk nog altijd echt prachtig en is 1 van de eye catchers in onze woonkamer.

De spiegel in de gang

Yup, ook zo’n item waar veel vragen op af komen. We hebben ‘m gekocht bij Sissyboy. Volgens mij is ie inmiddels niet meer te koop daar, maar een vergelijkbare spiegel wordt verkocht bij Staal van Lies. De diameter is 100cm, dus loeigroot is ie, maar dat maakt ‘m ook zo tof!!

Onze gordijnen

We begonnen beneden met gordijnen met een wave-plooi. Prachtig is die plooi en daar krijg ik dus vaak vragen over. De kleur is ook top! We hadden eerst donkergrijze gordijnen, maar een paar maanden terug zijn deze vervangen door lichtgrijze. De stof is transparant en heel luchtig. Met de komst van de lichte gordijnen, hebben we ook zwarte vouwgordijnen toegevoegd in de dag van de schuifpui en ik was echt verbluft door het effect wat dat geeft. Waar de pui eerst een kaal gat was, is het nu een onderdeel van de woonkamer geworden. Helemaal af! Ze komen bij Inside Blinds vandaan en een eerdere blogpost hierover vind je hier.

De werkbank

Tja, sorry, die is uniek! Hij komt namelijk uit de schuur van mijn opa. Z’n halve leven heeft ie eraan geknutseld want werken met hout was z’n hobby en zelfs ook z’n werk want hij had een bedrijf in houtbewerking. De liefde voor hout zit dus echt in m’n genen.

Ik kan de lijst nog veel langer maken, dus ik denk dat ik binnenkort een tweede blogpost ga schrijven over de favoriete woonitems van de volgers van Huizedop. Tenslotte staan er genoeg spullen hier in huis, hahaha.

Waar ik wel benieuwd naar ben, is wat jouw favoriete items is in ons huis. Ben benieuwd, dus laat gerust een reactie achter en wie weet zie je ‘m wel in de volgende blogpost voorbij komen.

 

Liefs, Judith

Tip: Wil je niks missen en altijd up to date zijn? Schrijf je dan nu in en je wordt regelmatig op de hoogte gehouden van interieurtips, hotspots, nieuwste trends etc.:
You may also like