Kleine aanpassingen in je interieur met een groots effect

by

Al een tijdje is ons interieur zich aan het ontwikkelen. Een jaar geleden stond het nog vol planten en veel kleine spulletjes. Het raakte wat ontploft en ik werd er onrustig van.

Mijn probleem is dat ik heel veel dingen leuk vind en alles wil neerzetten. Op een gegeven moment wordt dat echter teveel en dus moet er schoon schip gemaakt worden! Als eerste deed ik afstand van het grote aanbod aan planten en ook verdwenen er veel woonaccessoires.

Het grijze interieur

Bijna alle planten waren verdwenen en we leefden in een fifty-shades-of-grey-huis. Heerlijk vond ik het! Lekker rustig, geen gedoe, alles blend lekker in elkaar over. Top! Zoals jullie misschien weten is de muurkleur geverfd met Pure & Original verf. In deze blog lees je meer over de HUIZEDOP-verfkleuren van Pure & Original.

Een stapje verder in de interieurontwikkeling

Maar………. Al dat grijs werd toch wat saai en er kwamen wat bruine kussens bij. Leuk was dat! Een beetje warmte tussen al die koele grijstinten. En na een paar maanden kwamen er ineens roze kussentjes het huis binnen. Volgens mij begint een verandering in het interieur bij iedereen met het kopen van nieuwe kussentjes, hahaha en ja, dus ook bij mij ;). Omdat ik altijd veel vragen krijg over kussens, heb ik wat shoptips toegevoegd: Dutch Decor sierkussen, Essenza furry rolkussen, fluwelen kussen in cognac kleur, heel stoer bruin leren rolkussen, kussen Lucy.

Het roze was echt een volkomen verrassing want ik geloof dat ik de afgelopen 10 jaar geen kleur in huis heb gehad. Ik vroeg me dan ook af hoelang deze liefde zou duren….

Tot op de dag van vandaag liggen de roze kussentjes op de bank en er is zelfs een toffe, roze fauteuil bij gekomen. Lees er alles over in deze blogpost.

Wordt ons interieur niet te lief?

Ja, dat was de volgende vraag. Wordt ons interieur niet te lief met al dat roze? Want bovenal hou ik van stoer! Het moet vooral niet te zoetsappig worden en met alleen roze loop je daar wel een klein risico. Dus ik ging op zoek naar een tegenhanger!

Nou, dat zoeken duurde niet lang. By Boo had zojuist weer z’n nieuwe collectie gelanceerd dus ik moest die natuurlijk even bekijken! Ik had al vaker met By Boo gewerkt en voorheen trok mijn blik vooral naar de grijze en zwarte items, maar………… dit keer niet! Het leek me namelijk een uitdaging om te laten zien hoe je met een paar kleine aanpassingen een groot effect kan bereiken in je interieur.

Hoe pak je dat aan?

Ik nam de toffe Miyagi wandkaarten als uitgangspunt (een andere tip voor aan de wand is de round & round). In de showroom van By Boo trokken deze meteen m’n aandacht door de manier waarop de 2 verschillende maten naast elkaar waren opgehangen. Dit vond ik een tof idee voor thuis!

Slenterend door de showroom kwam ik nog een aantal items tegen die perfect passen als stoere tegenhanger van het lieve roze in ons interieur.

De koperen Nile vazen bijvoorbeeld. Prachtig! Ook verkrijgbaar in het blauw, maar ik hou het in dit geval bij “gold”. Je kan er takken in zetten, maar eigenlijk hebben ze dat niet nodig. De vorm en het materiaal is op zichzelf al prachtig en is dit geval geldt dus echt, less is more.

De Nile vazen zie je hier links op het tv-meubel staan.

En ja, kussens mogen natuurlijk niet ontbreken bij deze mini-metamorfose. Ik hou enorm van ronde kussens. Ze breken altijd zo lekker al die vierkante vormen op de bank dus ik heb er altijd een paar tussen liggen. Zo ook de York in het ocre. Ik daagde mezelf uit en nam ook de Sultan mee. Een kussen die totaal anders is dan alle andere kussens in ons interieur en toch dacht ik dat dit goed kon uitpakken. Prachtig staat ie bij de bruine kussens en doordat er een diepe aubergine kleur in is verwerkt, matcht ie ook goed bij roze.

Mr Sultan is de derde van links en York ligt naast ‘m 😉

Nog een pronkstuk in het interieur

De toekan! Ik heb iets met de toekan. Voordat de kinderen er waren, hebben Mike en ik aardig wat van de wereld gezien en ook gingen we naar Costa Rica. Daar gingen we onder andere op zoek naar de toekan en jawelllllllllll! We hebben ‘m gespot, middenin een tropisch regenwoud vanuit een gammel bootje zagen we ‘m zitten, hoog in de boom. Yesss, die konden we afvinken!

Voor deze foto ben ik m’n archieven ingedoken! Ik geloof dat ie zo’n 12 jaar geleden gemaakt is toen we in Costa Rica waren.

Dus toen ik deze mooie vogel in de nieuwe collectie van By Boo zag, moest ie natuurlijk mee in dit verhaal. Overigens is er ook een papegaai en een pauw en alle drie te verkrijgen in groen en bruin.

Stylennnnnn

Inmiddels was alles binnen en kon ik aan de gang met de styling. Leuk!!! En tof om te zien dat het inderdaad goed heeft uitgepakt. Je kan het immers in je hoofd goed bedenken, maar ja……….. de praktijk kan heel anders zijn.

Maar het ging goed! De Nile vazen staan prachtig op het tv-meubel en de wandkaarten hebben een mooie plek boven de bank gekregen. Ik besloot de sidetable achter de bank weg te halen zodat de wandkaarten echt de aandacht krijgen. De grote wandkaart is echt groot en daarom lukt het niet om ze op te hangen zoals in de showroom. Op deze manier is het echter ook heel geslaagd!

Ook in de slaapkamer staat de Mijagi wandkaart heel mooi!

Kortom, met een beetje creativiteit kom je een heel eind!

Liefs, Judith

Hier vind je nog een aantal shoptips van items die perfect passen in de HUIZEDOP woonstijl.

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met By Boo

You may also like